DONACIJE

Z dohodnino DONIRAJTE SONČKU – DRUŠTVU ZA CEREBRALNO PARALIZO PTUJ- ORMOŽ

Vaša odmera dohodnine ostane nespremenjena, le del donacije namesto v državni proračun namenite Sončku Društvu za cerebralno paralizo Ptuj -Ormož.

Spoštovani,

na podlagi tretjega odstavka 142. člena Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 117/06) lahko vsak davčni zavezanec rezident do 0,5% dohodnine, odmerjene tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov, torej tudi Sončku  Društvu za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož.

Z zbranimi donacijami naše društvo sofinancira različne terapevtske programe za otroke in odrasle s cerebralno paralizo.

Vsi tisti, ki bi želeli tovrstni donatorji Sončka Društva za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož še postati, lahko to storite kadarkoli med letom in sicer sta možna dva načina: 
 
1.) Natisnete obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije.

      V natisnjen obrazec vpišite:

  • svoje ime in priimek,
  • podatke o stalnem bivališču, pošto stalnega bivališča,
  • svojo davčno številko in
  • pristojni davčni urad oz. izpostavo.
  • V tabelo vpišite “Sonček Društvo za CP Ptuj – Ormož, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, Davčna številka: 29606756” in odstotek namenjene dohodnine (do 0,5%).
  • Levo spodaj vpišite kraj in datum izpolnitve obrazca. Desno spodaj se ne pozabite tudi podpisati.

Izpolnjen obrazec nato zložite, ga vložite v pisemsko ovojnico in ga najpozneje do 29.12. pošljete na “vaš” Davčni urad (izpostavo).

2.) Enostavno s klikom od doma preko spletne aplikacije E-donacije in namenite 0,5% vaše DOHODNINE za celosten razvoj otrok s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, podporo njihovim družinam ter kvalitetnejše vključevanje v družbo.

To lahko storite s klikom na povezavo: https://www.edonacije.com

Natančno izpolnite vsa polja, v polju *Donirati želim pa izberite “SONČEK – Društvo za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož”.

Za vašo podporo se Vam iz srca zahvaljujemo!☀

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.